Dieta vegana nu exprimă doar un mod de alimentație, ci este vorba și despre etica pentru animale pe care un vegan convins o cunoaște. Vegetarienii nu mănâncă carne, pește sau păsări de curte. Veganii, pe lângă faptul că sunt vegetarieni, nu utilizează alte produse și subproduse de origine animală. Cum ar fi ouă, produse lactate, miere, piele, blană, mătase, lână, produse cosmetice și săpunuri derivate din produsele animale.
Oamenii aleg să fie vegani din motive de sănătate, de mediu și/sau etice. De exemplu, unii vegani consideră că unul promovează industria cărnii consumând ouă și produse lactate. Adică, odată ce vacile lactate sau puii care depun ouă sunt prea bătrâni pentru a fi productivi, de multe ori sunt vândute sub formă de carne; și întrucât viței masculi nu produc lapte, de obicei sunt crescuți pentru care de vițel sau alte produse. Unii oameni evită aceste articole din cauza condițiilor asociate producției lor.
Mulți vegani aleg acest stil de viață pentru a promova o lume mai umană și mai grijulie. Ei știu că nu sunt perfecți, dar cred că au o responsabilitate de a încerca să facă tot posibilul.
Cheia unei diete vegane solide din punct de vedere nutrițional este varietatea. O dietă vegană sănătoasă și variată include fructe, legume, o mulțime de frunze, produse din cereale integrale, nuci, semințe și leguminoase.
Este foarte ușor pentru o dietă vegană să îndeplinească recomandările aportul zilnic necesar de proteine, atât timp cât aportul caloric este adecvat. Planificarea sau combinarea strictă a proteinelor nu este necesară. Cheia este să mâncați o dietă variată. Aproape toate alimentele, cu excepția alcoolului, a zahărului și a grăsimilor, oferă unele proteine. Surse vegetale includ: linte, năut, tofu, mazăre, unt de arahide, lapte de soia, migdale, spanac, orez, pâine integrală de grâu, cartofi, broccoli, kale și multe altele.
iDieta.ro | Toate drepturile rezervate 2020