Faina este o pulbere obținută prin măcinarea boabelor crude, rădăcinilor, fasolei, nucilor sau semințelor. Faina este folosita pentru a prepara multe alimente diferite. Faina de cereale este ingredientul principal al pâinii, care este un aliment de bază pentru majoritatea culturilor. Faina de grâu este unul dintre cele mai importante ingrediente din culturile oceanice, europene, sud-americane, nord-americane, Orientul Mijlociu, India de Nord și Africa de Nord și este ingredientul definitoriu în stilurile lor de pâine și patiserie. Faina de porumb a fost importantă în bucătăria mezoamericană încă din cele mai vechi timpuri și rămâne o bază în America. Faina de secară este un element constitutiv al pâinii în Europa centrală. Făina de cereale constă fie din endosperm, germen și tărâțe împreună (făină cu cereale integrale), fie din endospermă singură (făină rafinată).
iDieta.ro | Toate drepturile rezervate 2020
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.