Piperul negru este unul dintre cele mai utilizate condimente la nivel mondial. Se face prin măcinarea boabelor de ardei, care sunt boabe uscate din vița de vie Piper Nigrum. Are o aromă ascuțită și ușor picantă, care merge bine cu multe feluri de mâncare. Piperul negru este însă mai mult decât un simplu condiment. A fost considerat „regele mirodeniilor” și utilizat în medicina antică ayurvedică de mii de ani, datorită concentrației ridicate de compuși vegetali potențiali și benefici.
Piperul negru conține un puternic antioxidant numit piperină, care poate ajuta la prevenirea deteriorarii radicalilor liberi asupra celulelor tale.
S-a demonstrat că piperul negru are efecte de scădere a colesterolului în studiile rozătoarelor și se crede că va stimula absorbția potențialelor suplimente de reducere a colesterolului.
Piperul negru crește absorbția substanțelor nutritive esențiale și a compușilor benefici ai plantelor. Conform cercetărilor preliminare, poate promova, de asemenea, sănătatea intestinelor, poate oferi ameliorarea durerii și poate reduce pofta de mâncare.
iDieta.ro | Toate drepturile rezervate 2020