Ingrediente
-
1/2 portocalăcoaja rasa si zeama
-
60ml ulei de măsline
-
2 lingurițe ghimbir măcinat
-
1 vârf de linguriță sare
-
1 vârf de linguriță boiaDacă nu doriți aripioare picante puteți înlocui cu boia de ardei dulce
-
Broccoli cremos
-
650g coroană de broccoli
-
225g maioneză
-
mărar proaspăt
-
sare
-
piper negru
Pași de urmat
Pași
1
Complet
|
Preîncălzim cuptorul la 200 ° C. |
2
Complet
|
Amestecăm coaja rasă și zeama de portocală cu uleiul și condimentele într-un bol mic. Punem aripiloarele de pui într-o pungă de plastic și turnăm compoziția peste. |
3
Complet
|
Agităm bine punga pentru a acoperi bine toate aripioarele și lăsam cel puțin 5 minute la mariant. |
4
Complet
|
Așezăm aripioarele într-un singur strat pe o tavă unsă sau pentru a fi extra crocante pe o tavă de grătar. |
5
Complet
|
Așezăm tava pe raftul mijlociu al cuptorului pentru aproximativ 45 de minute sau până când aripile sunt rumenite și bine gătite. |
6
Complet
|
Între timp, fierbem buchețelele de broccoli în apă sărată timp de 4 minute. Trebuie doar să se înmoaie puțin, dar să nu își piardă forma sau culoarea. Imediat dupăfierbere, aruncăm broccoli-ul într-un vas cu apă rece și gheață. Acest fenomen de blanșare permite păstrarea culorii. |
7
Complet
|
Scurgem bine buchețelele de broccoli. Adăugăm restul ingredientelor și amestecăm. |