Ingrediente
-
2 piept de pui
-
12 felii cașcaval Emmentaler
-
6 felii șuncă
-
1 cană făină
-
1 cană pesmet
-
4 ouăbătute
-
3 linguri unt
-
3 căței de usturoi
-
2 căni lapte
-
4 linguri muștar de Dijon
-
1 cană parmezanras
-
sare
-
piper negru
-
1 linguriță pudră de usturoi
Pași de urmat
Cordon Bleu este o rețetă cu care nu vei da greș niciodată. Poate fi gătit atât la cuptor, cât și la tigaie.
Pași
1
Complet
|
Într-un bol mic amestecați sarea, piperul și praful de usturoi. Presărați pieptul de pui cu amestecul obținut. Puneți o bucată de piept de pui între două folii de plastic și bateți cu ciocanul pentru carne. |
2
Complet
|
Peste carnea bătută puneți 3 felii de cașcaval, 3 felii de șuncă și finisați cu 3 felii de cașcaval. Rulați strâns și puneți ruloul în folie de plastic, strângeți bine și procedați exact și cu cealaltă bucată. Puneți rulourile la congelator pentru 30 de minute. |
3
Complet
|
Între timp preparați sosul: într-o crăticioară puneți la topit untul, usturoiul pisat și amestecați. Apoi adăugați 3 linguri de făină și amestecați rapid, turnați laptele și amestecați. Adăugați muștarul, parmezanul și condimentați cu sare și piper, amestecați în continuu și lăsați la foc mic până se îngroașă. |
4
Complet
|
Treceți rulourile de pui prin făină, prin ouă bătute și la sfârșit prim pesmet. Într-o tigaie cu ulei încins prăjiți rulourile pe ambele părți, până devin aurii. |
5
Complet
|
SfatCartofii natur cu unt. pâtrunjel și/sau ceapă verde sunt o garnitură ideală pentru acest fel de mâncare |