• Home
  • Tocană
  • Curry, năut și legume. Totul într-un sos cremos de cocos.
0 0
Curry, năut și legume. Totul într-un sos cremos de cocos.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează porțiile:
1 linguriță ulei de cocos
2 lingurițe ghimbir tocat mărunt
5 căței de usturoi tocați mărunt
2 ceapă roșie tocate mărunt
4 lingurițe fulgi de chilli opțional
3 lingurițe pastă de curry roșie sau verde
1 vânătă tocată
2 conserve lapte de cocos
1 conservă bambus
2 lingurițe turmeric praf
2 linguri zahăr din nucă de cocos
2 conserve năut
1 cană mazăre congelată
busuioc proaspăt opțional, pentru servire.
coriandru opțional, pentru servire.

Informații nutriționale

343 kcal
Calorii
40,2 g
Carbohidrați
12,4 g
Proteine
17,6 g
Grăsimi
10,7 g
Grăsimi saturate
0 g
Colesterol
66 mg
Sodium
9,1 g
Fibre
12, 4 g
Zahăr

Salvează rețeta

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Curry, năut și legume. Totul într-un sos cremos de cocos.

Caracteristică:
  • Fără gluten
  • Vegan
Influență:

    Pornește într-o călătorie exotică a gusturilor.

    • 30 min
    • Porții 4
    • Medium

    Ingrediente

    Pași de urmat

    Share

    Mereu mi-au plăcut rețetele inspirate din bucătăria indiană. Această tocană vegană este potrivită pentru orice sezon. Chiar dacă nu conține carne, poți fi sigur că deține profilul nutrițional necesar pentru energia de care ai nevoie. Poți fi inventiv și să schimbi legumele, însă eu te sfătuiesc să o încerci pe aceasta prima dată.

    Pași

    1
    Complet

    Încălzim o oală mare la foc mediu. Punem uleiul de nucă de cocos, ghimbirul, usturoiul și ceapa. Se călesc 2-3 minute până ceapa devine translucidă.

    2
    Complet

    Adăugăm chili-ul și pasta de curry. Amestecăm.

    3
    Complet

    Adăugăm ardeiul gras și vinetele și amestecăm. Apoi adăugăm lapte de nucă de cocos, bambus, turmeric, zahăr de cocos și năut. Amestecăm și aducem la un foc mic spre mediu. Lăsăm 10-15 minute neacoperit.

    4
    Complet

    Gustăm și ajustăm aroma în funcție de preferințe cu sare sau zahăr de cocos. Putem iuți cu fugli de chilli sau piper cayenne.

    5
    Complet

    Se adaugă mazărea, se amestecă și se fierbe încă 5 minute. Servește alături de orez. Garnisiți cu busuioc proaspăt sau coriandru. Păstrați resturile acoperite la frigider până la 3-4 zile.
    Poftă bună

    6
    Complet

    Nota rețetei

    Încă nu există note pentru această rețetă, folosește formularul de mai jos pentru a scrie părerea și a acorda o notă.
    « anterior
    Smoothie
    următoarea »
    Somon cu susan și ghimbir în hârtie de copt
    « anterior
    Smoothie
    următoarea »
    Somon cu susan și ghimbir în hârtie de copt

    Add Your Comment