Ingrediente
-
1 linguriță ulei de cocos
-
2 lingurițe ghimbirtocat mărunt
-
5 căței de usturoitocați mărunt
-
2 ceapă roșietocate mărunt
-
4 lingurițe fulgi de chilliopțional
-
3 lingurițe pastă de curryroșie sau verde
-
1 vânătătocată
-
2 conserve lapte de cocos
-
1 conservă bambus
-
2 lingurițe turmericpraf
-
2 linguri zahăr din nucă de cocos
-
2 conserve năut
-
1 cană mazărecongelată
-
busuioc proaspătopțional, pentru servire.
-
coriandruopțional, pentru servire.
Pași de urmat
Mereu mi-au plăcut rețetele inspirate din bucătăria indiană. Această tocană vegană este potrivită pentru orice sezon. Chiar dacă nu conține carne, poți fi sigur că deține profilul nutrițional necesar pentru energia de care ai nevoie. Poți fi inventiv și să schimbi legumele, însă eu te sfătuiesc să o încerci pe aceasta prima dată.
Pași
1
Complet
|
Încălzim o oală mare la foc mediu. Punem uleiul de nucă de cocos, ghimbirul, usturoiul și ceapa. Se călesc 2-3 minute până ceapa devine translucidă. |
2
Complet
|
Adăugăm chili-ul și pasta de curry. Amestecăm. |
3
Complet
|
Adăugăm ardeiul gras și vinetele și amestecăm. Apoi adăugăm lapte de nucă de cocos, bambus, turmeric, zahăr de cocos și năut. Amestecăm și aducem la un foc mic spre mediu. Lăsăm 10-15 minute neacoperit. |
4
Complet
|
Gustăm și ajustăm aroma în funcție de preferințe cu sare sau zahăr de cocos. Putem iuți cu fugli de chilli sau piper cayenne. |
5
Complet
|
Se adaugă mazărea, se amestecă și se fierbe încă 5 minute. Servește alături de orez. Garnisiți cu busuioc proaspăt sau coriandru. Păstrați resturile acoperite la frigider până la 3-4 zile. |
6
Complet
|
|