Ingrediente
-
1 file de somon proaspăt
-
1 lămâie
-
2 căței de usturoi
-
2 linguri ulei de măsline
-
2 linguri sos de soia
-
3 linguri miere
-
1 linguriță fulgi de chilli
-
3 fire de pătrunjel
-
1 ardei iute proaspăt
-
sare
-
piper negru
-
fire de pătrunjel
Pași de urmat
Somonul este mereu o alegere foarte sănătoasă indiferent de momentul zilei. Fie că este el afumat, prăjit, la grătar sau la cuptor, somonul rămâne la fel de gustos și plin de nutrienți. Dintr-o cantitate de 100g de somon putem beneficia de:
- Niacina: 8,6 miligrame
- Vitamina B12: 2,6 micrograme
- Vitamina B6: 0,8 miligrame
- Riboflavină: 0,4 miligrame
- Tiamină: 0,2 miligrame
- Acid pantotenic: 1,6 miligrame
- Folați: 24,6 micrograme
- Fosfor: 218 miligrame
- Potasiu: 534 miligrame
- Cupru: 0,3 miligrame
- Magneziu: 31,5 miligrame
- Fier: 0,9 miligrame
- Zinc: 0,7 miligrame
- Seleniu: 39,8 micrograme
Pași
1
Complet
|
Într-o tigaie încălzim uleiul de măsline. |
2
Complet
|
Așezăm bucata de somon în tigaie cu partea de piele în jos (în ulei). Somonul se va prăji 6 minute pe fiecare parte. Asezonăm carnea cu sare și piper în momentul în care se află în tigaie. |
3
Complet
|
Separat, într-un bol mic adăugăm toate ingredientele pentru sos și amestecăm bine. |
4
Complet
|
Tocăm usturoiul și tăiăm lămâia felii apoi le adăugăm în tigaie după ce întoarcem iarăși carnea. |
5
Complet
|
Adăugăm sosul și amestecăm 1 minut. |
6
Complet
|
Scoatem bucata de carne pe o farfurie, iar cu lingura adăugăm cât sos dorim peste pește. Tocăm frunzele proaspete de pătrunjel și apoi le aruncăm peste mâncare. Poftă bună! |