Ingrediente
-
400g piept de puiputeți înlocui cu 1 vânătă mare pentru varianta vegană
-
1 linguriță ulei de cocos
-
1 linguriță pudră de usturoi
-
sare
-
piper negru
-
Pentru gnocchi
-
200g piure de dovleac
-
1 cană făină fără gluten
-
1 lingură semințe de inmăcinate
-
sare
-
piper negru
-
Pentru sos
-
1 conservă lapte de cocossau de proveniență animală cu 1,5% grăsime
-
1 cană frunze de dafinbrânza trebuie rasă. puteți înlocui cu brânză vegană
-
1 vârf nucșoară
-
2 frunze de dafin
-
1 linguriță boia
Pași de urmat
Cui nu-i plac pastele?
Gnocchi sunt alegerea mea pentru o mâncare călduroasă de savurat în intimitate, dar această rețetă este perfectă și pentru o cină cu prietenii. Această rețetă este ușoară, sănătoasă, gustoasă și echilibrată nutrițional. În cazul în care vrei să încerci această rețetă, dar nu ai posibilitatea să achiziționezi dovleac din cauza sezonului sau poate pur și simplu nu ai găsit, nu trebuie să te întristezi. Poți înlocui cu lejeritate dovleacul cu cartofii dulci.
Gustul este dulce, așa că poți folosi acești gnocchi și pentru desert. În loc de pui și brânză poți arunca peste ei niște nuci, rodie, mentă și miere.
Pași
1
Complet
|
Pentru gnocchi, amestecă toate ingredientele într-un vas. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puţină făină fără gluten. |
2
Complet
|
Lasă aluatul la dospit timp de 5 minute, apoi modelează din acesta batoane lungi şi subţiri şi taie-le în bucăţi mici. |
3
Complet
|
Toarnă gnocchi în apă clocotită cu sare. Când se vor ridica la suprafață, acestia vor fi gata. |
4
Complet
|
După ce i-ai scurs, sotează-i într-o tigaie în puţin ulei de cocos până când se rumenesc. |
5
Complet
|
Spală pieptul de pui, tăie-l în cubulețe și condimentează-l. Apoi prăjeşte-l în tigaie până se rumeneşte. |
6
Complet
|
Sosul este foarte simplu de preparat – toarnă laptele într-o cratiţă, apoi adaugă brânza dată pe răzătoare şi condimentele. Fierbe-l până se îngroașă. La sfârșit, scoate frunzele de dafin și toarnă sosul peste gnocchi. |