Ingrediente
-
3-4 banane congelate
-
100 g fructe de pădure congelate
-
50-70 ml lapte de migdale
-
50g banane
-
Pentru topping
-
câțiva chips de cocos
-
câteva fructe de pădure proaspete
-
2-3 lingurițe semințe de chia
-
1 linguriță unt de arahide
Pași de urmat
Aceasta este una dintre rețetele mele preferate de acel „ceva dulce”. Am descoperit-o acum câțiva ani, într-o dimineață când aveam poftă de ceva dulce, dar nu voiam să mă abat prea mult de la dieta sănătoasă. La scurt timp după ce am descoperit-o și am crezut că eu am invetat-o, am aflat că alți mii de oameni ca mine numeau acest tip de înghețată „nicecream”.
Nicecream nu doar că e cea mai sigură variantă de a te delecta cu ceva dulce fără compromis, dar aduce și o serie de beneficii. Toată viața am auzit din toate părțile că trebuie să mă feresc de fructele și legumele congelate. Studiile arată că fructele și legumele congelate sunt la fel sau chiar mai bogate în nutrienți decât cele proaspete.
Hai să ne gândim logic…
Din momentul în care un fruct este cules își pierde din vitamine și minerale. Așadar, exact din momentul în care fructul a fost cules până când ajungi tu să îl mânânci, impactul timpului face ca valoarea nutrițională să scadă exponențial. Cu toate acestea, dacă fructul este congelat imediat după ce a fost cules atunci proprietățile sale rămân intacte. Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să consumăm alimente proaspete, dar nu desconsiderați nici varianta congelată. Recomand fructele și legumele congelate pentru smoothie-uri, oatmeal sau înghețată.
Această rețetă are la bază banana congelată. Există nenumărate variații pentru acest mod de preparare, iar lista ingredientelor poate deveni din ce în ce mai creativă. Eu îți voi prezenta o rețetă simplă care nu necesită prea mult timp sau ingrediente de negăsit.
Sfat: Această inghețată merge perfect cu lava cake sau mug cake!
Pași
1
Complet
|
Ai nevoie doar de un blender. Adaugă toate ingredientele(mai puțin cele pentru topping) în blender și așteaptă până devine totul ca o pastă cremoasă. Ai grijă cu laptele de migdale, în unele cazuri trebuie mai mult sau mai puțin decât am indicat în cantitatea ingredientului. Ideea este să nu fie prea lichid pentru că apoi în loc de înghețată, va fi smoothie. |
2
Complet
|
După ce ai așezat înghețata într-un bol, aranjează ingredientele pentru topping cum dorești. A se consuma imediat, iar ceea ce rămâne poate fi depozitat cu usurință în congelator. Poftă bună! |