• Home
  • Pui
  • Piept de pui îmbătat cu vin și cimbru
Piept de pui îmbătat cu vin și cimbru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează porțiile:
1 piept de pui
1 praz
4 crenguțe cimbru proaspăt
ulei de măsline
50ml vin alb sec
150g pancetta
sare
piper negru

Informații nutriționale

20g
Protein
15g
Carbs
7g
Fat
5g
Sodium
300
Calories
20g
Sugars

Salvează rețeta

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piept de pui îmbătat cu vin și cimbru

Calitate peste cantitate

Caracteristică:
  • Fără gluten
Influență:

    De la banal la extraordinar. Privește cum poți transforma o bucată simplă de piept de pui într-o cină elegantă în doi sau pentru tine și tine însuți.

    • 40 min
    • Porții 1
    • Easy

    Ingrediente

    Pași de urmat

    Share

    Mereu am avut o problemă în ceea ce privește cantitatea suficientă de mâncare pentru o singură persoană. În momentul în care am ajuns la facultate am devenit oarecum obligată să mă autoeduc să gătesc doar pentru mine. Dacă ești o persoană căruia îi place să gătească, dar de cele mai multe ori ajunge să încurce propria bucătărie cu cea a unei cantine studențești, atunci această rețetă este pentru tine. Învață cum să gătești pentru tine și doar pentru tine acest piept de pui delicios.

    Sfat: Savurează-l împreună cu serialul preferat.

    *Această rețetă poate fi 100% fără gluten dacă vinul pe care îl folosești provine dintr-un butoi în care nu s-a folosit pastă din făină de grâu pentru a fi sigilat. De asemenea, pancetta trebuie să fie de calitate.*

    Pași

    1
    Complet

    Preîncălzește cuptorul la 200°C.

    2
    Complet

    Toaletează pieptul de pui dacă este nevoie și așează-l într-un bol.

    3
    Complet

    Spală și îndepărtează frunzele exterioare ale prazului apoi feliază-ș în bucăți subțiri de aproximativ 0,5 cm.

    4
    Complet

    Într-un bol separat, amestecă prazul, câteva crenguțe de cimbru proaspăt, 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper și 3 linguri de vin alb.

    5
    Complet

    Ne întoarcem la pui acum. Înfășoară pieptul de pui în câteva felii de pancetta. Pieptul de pui trebuie să fie complet acoperit de șuncă.

    6
    Complet

    Așezăm pieptul de pui în tavă și peste el aruncăm amestecul aromat pe care l-am pregătit în bolul separat. Mai așezăm câteva crenguțe de cimbru întregi deasupra cărnii și stropim puțin cu ulei de măsline.

    7
    Complet

    Plasăm tava în mijlocul cuptorului timp de 25-35 de minute. Poftă bună!

    Nota rețetei

    Încă nu există note pentru această rețetă, folosește formularul de mai jos pentru a scrie părerea și a acorda o notă.
    « anterior
    Porumb în stil mexican
    următoarea »
    Rață la cuptor
    « anterior
    Porumb în stil mexican
    următoarea »
    Rață la cuptor

    Add Your Comment