Ingrediente
-
1 piept de pui
-
1 praz
-
4 crenguțe cimbru proaspăt
-
ulei de măsline
-
50ml vin alb sec
-
150g pancetta
-
sare
-
piper negru
Pași de urmat
Mereu am avut o problemă în ceea ce privește cantitatea suficientă de mâncare pentru o singură persoană. În momentul în care am ajuns la facultate am devenit oarecum obligată să mă autoeduc să gătesc doar pentru mine. Dacă ești o persoană căruia îi place să gătească, dar de cele mai multe ori ajunge să încurce propria bucătărie cu cea a unei cantine studențești, atunci această rețetă este pentru tine. Învață cum să gătești pentru tine și doar pentru tine acest piept de pui delicios.
Sfat: Savurează-l împreună cu serialul preferat.
*Această rețetă poate fi 100% fără gluten dacă vinul pe care îl folosești provine dintr-un butoi în care nu s-a folosit pastă din făină de grâu pentru a fi sigilat. De asemenea, pancetta trebuie să fie de calitate.*
Pași
1
Complet
|
Preîncălzește cuptorul la 200°C. |
2
Complet
|
Toaletează pieptul de pui dacă este nevoie și așează-l într-un bol. |
3
Complet
|
Spală și îndepărtează frunzele exterioare ale prazului apoi feliază-ș în bucăți subțiri de aproximativ 0,5 cm. |
4
Complet
|
Într-un bol separat, amestecă prazul, câteva crenguțe de cimbru proaspăt, 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper și 3 linguri de vin alb. |
5
Complet
|
Ne întoarcem la pui acum. Înfășoară pieptul de pui în câteva felii de pancetta. Pieptul de pui trebuie să fie complet acoperit de șuncă. |
6
Complet
|
Așezăm pieptul de pui în tavă și peste el aruncăm amestecul aromat pe care l-am pregătit în bolul separat. Mai așezăm câteva crenguțe de cimbru întregi deasupra cărnii și stropim puțin cu ulei de măsline. |
7
Complet
|
Plasăm tava în mijlocul cuptorului timp de 25-35 de minute. Poftă bună! |