Ingrediente
-
10 știuleți de porumb
-
200 g unt
-
1 legatură pătrunjel proaspăt
-
10 frunze busuioc proaspăt
-
5 căței de usturoi
-
1 coajă de lămâie
-
2 ardei jalapeno
-
sare
-
piper negru
Pași de urmat
Porumbul poate fi savurat prin atâtea metode și este o sursă nemaipomenită de nutrienți si antioxidanți. Bineînțeles, cu toții suntem familiarizați cu porumbul fiert, copt sau afumat. După cum am fost învățați, alimentele își pierd substanțele nutritive în timpul fierberii. Eu îți propun să încerci o rețetă mexicană de porumb la grătar prin care nu numai că vitaminele și mineralele rămân intacte, dar gustul este senzațional.
Să înceapă fiesta!
Pași
1
Complet
|
În timp ce se încinge grătarul, așează știuleții de porumb într-un vas încăpător și acoperă-i defenitiv cu apă rece timp de 30-40 de minute. NU curăța știuleții de pănuși. |
2
Complet
|
După ce ai scurs știuleții, așează-i pe grătar și lasă-i la “bronzat” aproximativ 5 minute pe fiecare parte până când pănușile se înnegresc. |
3
Complet
|
Între timp putem pregăti topping-ul. Taie ardeiul, verdeața și usturoiul mărunt apoi răzuiește coaja de lămâie. Aruncă toate ingredientele în unt și condimentează cu sare și piper. |
4
Complet
|
După ce s-au rumenit știuleții, lasă-i să se răcească câteva minute și apoi curăță-i de pănuși. După ce i-ai curățat, adaugă untul și savurează-i alături de celelalte preparate. |