Ingrediente
-
1 rață
-
1 varză albă
-
5 roșii
-
70g unt
-
mix de condimente din ierburi
-
sare
-
piper negru
Pași de urmat
Dacă vrei să impresionezi în bucătărie, cu siguranță ai dat de rețeta potrivită. Din toată categoria cărnii de pasăre, rața este cea mai des aleasă de către bucătari și nutriționiști. Nu numai că este extraordinar de gustoasă, dar carnea de rață este bogată în fier, conține vitamine, minerale și este ușor digerabilă.
De ce este atât de important fierul?
Fierul aduce o multitudine de beneficii asupra organismului nostru, precum:
- întărește sistemul imunitar;
- îmbunătățește circulația la nivelul creierului;
- combate oboseala și tratează insomniile;
- te ajută să îți menți greutatea corporală!
Pași
1
Complet
|
Tăiăm varza fâșii, iar roșiile rondele și le așezăm în tavă împreună cu usturoiul întreg. |
2
Complet
|
Toaletăm rața să nu rămână niciun puf pe ea, o lasăm întreagă cu tot cu piele și o ungem cu unt după care o condimentăm. |
3
Complet
|
Așezăm rața pe patul de varză și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 160° C pentru 1h și 30 min. |