Ingrediente
-
150g quinoa
-
4 pumni mix de salată
-
2 pumni nuci
-
4 buc smochine
-
2 linguri ulei de măsline
-
2 linguri oțet balsamic
-
1 linguriță miere
-
sare
-
piper negru
Pași de urmat
Smochinele îmbracă o multitudine de nutrienți benefici pentru sănătatea și frumusețea noastră interioară și exterioară deopotrivă. Recomand consumarea lor în plin sezon sub forma lor naturală. În comerț pot fi găsite tot anul sub forma lor uscată, dar adevărata esență o poate oferi doar varianta proaspătă. Smochinele sunt o bună sursă de:
- vitaminele: A, C, K și cele din complexul B;
- potasiu;
- zinc;
- magneziu;
- cupru;
- mangan;
- fier.
În ceea ce privesc caloriile, smochinele confiate conțin mult mai multe și bineînțeles, mai mult zahăr. În timp ce 100 de grame de smochine confiate conțin 249 de calorii, 3,3 g de proteine, 69 g de carbohidraţi şi 5,6 g de fibre, 100 de grame de smochine crude conţin 80 de calorii, 1.3 grame de proteine, 20 de grame de carbohidraţi şi 2,2 grame de fibre.
*Această rețetă conține doar modul de preparare a smochinelor și a salatei. Pentru modul de preparare al cărnii de rață accesează https://idieta.ro/retete/rata-la-cuptor/*
Pași
1
Complet
|
Fierbem quinoa, dar în apă adăugăm 1 lingură de ulei de măsline și sare. Fierbem până se umflă. |
2
Complet
|
Într-o tigaie, de preferat wok, prăjim nucile și smochinele tăiate în 4 în ulei de măsline și oțet balsamic. La sfârșit adaugăm mierea și amestecăm. |
3
Complet
|
Așezăm restul ingredientelor împreună cu cele preparate într-un bol. Poftă bună! |
4
Complet
|
SfatPentru iubitorii de acru&iute: adaugă la sfârșit peste salată zeama de la o jumătate de lămâie și fulgi de chilli. |