Ingrediente
-
1 coroană de broccoli
-
1 cartof
-
1 ceapă galbenă medie
-
1 căpățână de usturoi
-
2 morcovi
-
150g cheddar
-
2 linguri ulei de măsline
-
25g unt
-
1 linguriță muștar
-
oregano
-
cimbru uscat
-
sare
-
piper negru
Pași de urmat
Una dintre cele mai comune supe creme este cea de broccoli. Astăzi vă invit să transformăm o rețetă banală de supă cremă într-una demnă de un restaurant à la carte.
Sțiai că 100g de broccoli îți aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C?
Pași
1
Complet
|
Începem prin fierberea cartofului(mărunțit ca pentru piure), a morcovilor(rondele) și a cepei(întreagă) împreună cu uleiul de măsline și condimentele uscate. |
2
Complet
|
În timp ce fierb legumele, așezăm într-o tavă usturoiul cu tot cu coajă, dar cu baza tăiată și introducem în cuptor tava timp de 25 de minute. |
3
Complet
|
Când morcovii și cartofii sunt aproape fierți adăugăm și buchețelele de broccoli și lăsăm să fiarbă până când cartofii se sfărâmă. |
4
Complet
|
Strecurăm legumele și păstrăm zeama într-un vas separat. Ceapa o putem arunca deoarece am avut nevoie de ea doar pentru a da gust supei. |
5
Complet
|
Adăugăm legumele și usturoiul copt în blender cu puțină zeamă până când se formează un piure de legume. |
6
Complet
|
Adăugăm piureul de legume în același vas în care le-am fiert, cheddar-ul, muștarul, untul și câteva polonicuri de zeamă în funcție de cât de subțire doriți să fie supa. După ce s-a topit cheddar-ul putem îndepărta vasul de pe foc. Poftă bună! |
7
Complet
|
SfatA se servi cu pâine prăjită, crutoane sau pâine la cuptor cu usturoi și parmezan(garlic bread). |